Stemacteur - 3 manieren om het zeker te weten en hoe u dit kunt oplossen!


Ik sta op het punt je de drie beste manieren te geven om te zien of je een slechte zangstem hebt, samen met enkele praktische strategieën om belangrijke problemen op te lossen - die je nu kunt gebruiken!

En hier is het beste deel:

Nadat je dit hebt gelezen en de basisbeginselen van het evalueren van je stem bent gaan leren, ga ik je toegang geven tot een aantal bronnen die je echt zullen helpen om je stem naar een hoger niveau te tillen om stemacteur te worden.

Het idee van een 'slechte stem'

Voordat ik dieper inga op deze praktische tips (die de manier waarop je zang oefent drastisch kunnen veranderen), wil ik beginnen met het idee dat niemand een 'slechte' zangstem heeft.
Nu we dat uit de weg hebben geruimd, gaan we aan de slag!

Hier zijn de drie beste manieren om te zien of je een slechte stemtechniek hebt en hoe je deze kunt oplossen.


1. Ontspan, ontspan, ontspan!

Zingen vereist een bepaald niveau van atletiek vanwege al dat diafragma-ingrijpen en ademen, maar je mag nooit een beklemmend gevoel in de keel en stembanden voelen.

Dus als je spanning voelt van je middenrif of maaggebied, is dat prima. Stop onmiddellijk als u spanning voelt in uw stembanden.

Elke nieuwe sensatie die je voelt tijdens het oefenen, moet vrij en niet beperkend aanvoelen.

Ik weet dat ik net zei dat er geen slechte stemmen zijn, en dat is waar. Maar je kunt je instrument beschadigen en het behoorlijk afschuwelijk laten klinken als je niet ontspant.

Stem Acteur

2. Het vinden van uw "ware" stem

Wanneer we het gezang van iemand anders horen (of iemand die spreekt, of een claxon in het spitsverkeer), komen de geluidsgolven onze oren binnen via het buitenoor voordat we onze gehoorgang en oortrommel binnengaan.

Als we zingen, kunnen we niet horen hoe we voor andere mensen klinken, omdat het geluid (in lekentaal) langs de zijkanten van ons gezicht reist in plaats van door ons buitenoor te gaan.

Dus hoe ga je om met het horen van je eigen stem? Het is heel simpel.

Neem twee mappen (of stukjes papier, karton, tijdschriften, enz.) En plaats ze voor je oren die uit de zijkanten van je gezicht steken. Deze zullen fungeren als geluidsdeflectors en zullen u ervan weerhouden het "voorbeeld" van geluid te horen dat u normaal gesproken krijgt.

Oefen wat toonladders of zing een basismelodie als deze om echt een idee te krijgen van hoe je voor mensen klinkt.

3. Standplaats

Als de meeste mensen zeggen dat ze een slechte stem hebben, bedoelen ze echt dat ze moeite hebben om op toonhoogte te blijven.

Het komt zelden voor dat iemand volledig 'doof' is. De meesten van ons kunnen zien of we op de juiste hoogte zingen of niet.

Nu je hebt gezien of je ‘toon doof’ bent, kun je testen of je de toonhoogte kunt matchen terwijl je zingt.
Neem jezelf op terwijl je zingt met een nummer dat binnen je comfortabele bereik ligt. (Als je met een diepe baritonstem spreekt, probeer dan geen Mariah Carey-lied te zingen. Het zal niet werken!)

Hiervoor werkt een taperecorder goed, maar je kunt hiervoor een smartphone, iPad, computer en talloze andere apparaten gebruiken

Luister goed naar de opname en bepaal of je op de juiste hoogte staat. (Het zal niet moeilijk zijn, ik verzeker het je!)












Comments

Popular posts from this blog